Ervaringen van deelnemers

Patricia was een van de fijne deelneemsters in 2023 en zij vertelt even wat haar deelname voor haar betekent…

“In januari 2023 schreef ik me in voor de start to run bij de Brassers. Ik wou dolgraag 5 km kunnen uitlopen.

Toen ik eraan begon met een heel klein hartje, onder begeleiding van Ilse en Jo, zei Ilse, dat nog niemand het niet gehaald had, toen dacht ik, dan zal ik wel de eerste zijn om het niet te halen.

Maar neen, door de goede begeleiding en de herhaaldelijke aanmoedigingen en tips van Ilse en Jo en de leuke bende waarin ik was terechtgekomen, kregen we na de 12 weken onze ‘diploma start to Brasser 2023’. Blink, blink, wat was ik trots en blij dat ik die stap had gezet.


Nu loop ik 5 km op woensdag in het vroege groepje om 19:00 onder begeleiding van coach Christine, door weer en wind, geen hittegolf of druppel regen kan ons tegen houden. De latere groep onder coach Mieke loopt op woensdag om 20:00, zo zie je maar, aan iedereen wordt gedacht om er toch bij te kunnen zijn. Op zondag lopen we dan om samen met Christine en Mieke, naar hele mooie plekjes van ons Pajottenland, waarvoor heel veel dank en respect trouwens om er week na week voor te zorgen dat we dit samen kunnen doen.

Door de start to run, heb ik niet alleen mijn doel bereikt, maar ik heb ook leuke mensen leren kennen, nieuwe vrienden bij gemaakt en ben ik terecht gekomen in een leuke/familiale club, en ben ik nu ook fier en blij om een Brasser te zijn.”

Ook Sonja was er in 2023 bij en achteraf nog steeds enorm enthousiast van haar keuze om te hebben deelgenomen…

“Ik ben Sonja – 56 jaar jong 😉 Enkele jaren geleden raadde de reumatoloog me aan om te stoppen met lopen, het zou te belastend voor me zijn. Ik bleef (koppig) toch nog een tijdje lopen, weliswaar niet pijnvrij, maar uiteindelijk wou ik het een kans geven, misschien zou het beter gaan… maar niets was minder waar! Het ging niet beter, en ik miste het lopen zo! De “loophonger” ging niet weg, dus in januari 2023 schreef ik me opnieuw in voor de Start to Run bij de Brasserrunners!

Jo Massaer en Ilse Vanden Berghe zijn topcoaches! Terwijl Jo – supergrappig – z’n tips telkens weer met een vleugje humor geeft, ontfermt Ilse – superlief – zich over degenen die het wat moeilijker hebben. Les na les boek je – samen met je loopmaatjes – vooruitgang en dat is zo mooi om dat samen te mogen beleven!

Na de Start to Run kwamen we terecht in de 5 km-groep (ook gingen enkelen rechtstreeks naar de7,5 km groep). Opnieuw weer niks dan lof voor de coaches Christine Timmermans en Mieke Meul die ons aanmoedigen en tips geven.

Ik ambieer geen marathon – ook geen halve 😉 maar bij de Brasserrunners zijn we allemaal “lopers”, nog nooit gaf iemand van een hogere groep mij het gevoel dat iemand van de 5 km-groep er niet toe doet – integendeel!

Ook de opwarming vóór onze wekelijkse loopsessie is top! Hiervoor alle lof naar coach An De Saeger!

Lopen is zalig en heel waarschijnlijk groeien er ook voor jou mooie vriendschappen uit voort! Samen lopen is zo mooi! Samen genieten van de mooie natuur, maar ook samen afzien, samen zweten, samen dat euforisch gevoel van “het toch maar weer gedaan te hebben”… Zalig!!… Dus trek die loopschoenen aan! En ga ervoor!

“De Brasserrunners” wordt echt niet zomaar “de gezelligste sportvereniging” genoemd … dat is gewoon een feit!”

Bruno en Veerle namen in 2022 deel als koppel en Veerle wil graag even hun ervaring met jullie delen…

“2 jaar geleden heb ik besloten om te stoppen met roken, meer bewegen, meer tijd nemen voor mijzelf nu de kinderen wat groter zijn.

In Januari 2022 schreef ik mij in voor Start To Run bij de BrasserRunners. Mijn man ging wekelijks fietsen, maar wou mij een hart onder de riem steken en besloot zich mee in te schrijven.

We kwamen terecht in een leuke groep onder begeleiding van twee top coaches Ilse en Jo. De sfeer zat heel goed en er ontstond een leuke dynamiek tussen de starters en coaches.

Elke week opnieuw motiveerde wij elkaar en de tijd is voorbij gevlogen. Na een periode van 12 weken werden wij plechtig beloond met een diploma en hebben wij beide besloten om ons in te schrijven bij de Brassers.

Elke week kijken wij ernaar uit om onze mooie streek te ontdekken. Ondertussen loopt Bruno al mee met de 12.5km groep!

Wij kunnen zeker beamen dat de BrasserRunners de gezelligste sportvereniging is van de streek.”

Ook Mieke en haar dochter namen in 2022 deel en Mieke wil even haar ervaring met jullie delen

“2022 stelde zich voor als een jaar van herstel en het goede voornemen om terug te beginnen lopen.

Op 16/01/2022 trok ik met een klein hartje en wat lood in de schoenen richting Carenbergveld, voor de eerste sessie S2R. Het warme onthaal, de samenhorigheid, de ondersteuning van de coaches, de peptalk van de andere starters deden me elke week opnieuw uitkijken naar zondag.

Na 12 weken was het traject afgerond en werden we plechtig beloond met een diploma en een hoop nieuwe vrienden! Maar daar bleef het niet bij, ik was opnieuw gebeten door de microbe, maar deze keer niet alleen door de loopmicrobe maar ook door de Brasserrunners-microbe!

Elke week opnieuw, op zondag ochtend staan we paraat, in weer en wind, onder begeleiding van topcoaches, om een toertje te lopen en alle hoekjes van Schepdaal te ontdekken. Puur genieten!

Yep, start(ed) to run, but never again stop to run!”

Marga is ook nog steeds overtuigd dat haar deelname een goede beslissing was en ze blikt hier graag met jullie op terug…

December 2021. Als ik Facebook open, springen de Brasserrunners mij in het oog. Mijn nieuwsgierigheid was snel gewekt. Na enkele dagen van twijfel, stuurde ik een bericht met al mijn vragen naar Kristof Breesch. Ik kreeg al snel een duidelijk en eerlijk antwoord terug. Pas de dag voor de start van het programma schreef ik me in met nog steeds heel wat vragen: Is het wel iets voor mij? Wat als ik niet kan volgen? Zal ik dat programma wel kunnen volhouden? En wat als ik eens niet kan?

Al gauw was ik gerustgesteld. Wat een toffe bende! Ik liep nooit alleen, de groep keerde regelmatig terug om mij weer op te pikken, na een vakantie kon ik gewoon weer mee lopen. Daar zorgden onze topcoaches, Ilse Vanden Berghe en Jo Massaer, wel voor. Bovendien was de samenhorigheid van de groep erg groot.

Ik werd enorm gemotiveerd om elke zondag en nog eens extra in de week te gaan lopen.
Ilse kon me heel goed aanmoedigen. Niet gewoon met de standaard zinnetjes die iedereen wel kent. Nee, wat ze zei was echt gemeend en recht uit het hart. Ze wou absoluut dat ik deze start to run tot een goed einde zou brengen. Jo weet het zelf niet, maar hij loopt nog elke week met mij mee. Zijn stem met al zijn tips blijft nu nog steeds in mijn hoofd spoken: “Hef die benen omhoog! Denk aan je armen! Het is bergaf, neem grote stappen!…” Zalig toch!? Ook wij, leden onder elkaar, wisten elkaar constant aan te moedigen. Er was een heel goede groepsdynamiek.

De Brasserrunners, de gezelligste sportclub, is zijn naam meer dan waardig. Af en toe is er al eens een goede reden voor een drink na het lopen. En het clubfeest is zeker de moeite om naartoe te gaan.

Het ultieme doel van de start to run was een pittig parcours van 5 km te lopen op de Brasserrun. Wat was ik trots op mezelf toen dit me lukte!

Alle twijfels waren weg. Het was een evidentie dat ik me in september zou inschrijven om wekelijks mee te lopen met de 5 km-groep. Gelukkig maar, want ook coach Christine Timmermans is een toppertje. Aan jullie om te komen ontdekken waarom!”

Ook Nele ging vorig jaar de uitdaging aan en ze deelt graag haar ervaring met jullie over hoe lopen in groep een positief effect heeft op motivatie en prestaties…

“Na een paar jaar, met wisselend succes, op mijn eentje te hebben gelopen viel mijn oog op de reclame van de BrasserRunners. Mijn interesse was gewekt en ik besloot om in te pikken in hun Start to BrasserRun programma dat al een tweetal weken bezig was.

Alleen lopen was voor mij altijd een gevecht, ik liep te snel en geraakte niet over de 5km. Maar de Brasserrunners hebben mij vleugels gegeven. Week na week ging ik met de starters op pad, ik leerde doseren en er kwam structuur in mijn lopen. Het gezelschap van de groep, was en is voor mij nog steeds, de grote meerwaarde, samen lopen is leuker en vooral samen konden we meer.

Ondertussen ben ik na het start to run programma doorgeschoven naar de groep van 7,5 km waar ik wekelijks loop onder leiding van coach Karin Janssens.”