Ervaringen van deelnemers

Bruno en Veerle namen in 2022 deel en Veerle wil graag even hun ervaring met jullie delen…

“2 jaar geleden heb ik besloten om te stoppen met roken, meer bewegen, meer tijd nemen voor mijzelf nu de kinderen wat groter zijn.

In Januari 2022 schreef ik mij in voor Start To Run bij de BrasserRunners. Mijn man ging wekelijks fietsen, maar wou mij een hart onder de riem steken en besloot zich mee in te schrijven.

We kwamen terecht in een leuke groep onder begeleiding van twee top coaches Ilse en Jo. De sfeer zat heel goed en er ontstond een leuke dynamiek tussen de starters en coaches.

Elke week opnieuw motiveerde wij elkaar en de tijd is voorbij gevlogen. Na een periode van 12 weken werden wij plechtig beloond met een diploma en hebben wij beide besloten om ons in te schrijven bij de Brassers.

Elke week kijken wij ernaar uit om onze mooie streek te ontdekken. Ondertussen loopt Bruno al mee met de 12.5km groep!

Wij kunnen zeker beamen dat de BrasserRunners de gezelligste sportvereniging is van de streek.”

Ook Mieke en haar dochter namen in 2022 deel en Mieke wil even haar ervaring met jullie delen

“2022 stelde zich voor als een jaar van herstel en het goede voornemen om terug te beginnen lopen.

Op 16/01/2022 trok ik met een klein hartje en wat lood in de schoenen richting Carenbergveld, voor de eerste sessie S2R. Het warme onthaal, de samenhorigheid, de ondersteuning van de coaches, de peptalk van de andere starters deden me elke week opnieuw uitkijken naar zondag.

Na 12 weken was het traject afgerond en werden we plechtig beloond met een diploma en een hoop nieuwe vrienden! Maar daar bleef het niet bij, ik was opnieuw gebeten door de microbe, maar deze keer niet alleen door de loopmicrobe maar ook door de Brasserrunners-microbe!

Elke week opnieuw, op zondag ochtend staan we paraat, in weer en wind, onder begeleiding van topcoaches, om een toertje te lopen en alle hoekjes van Schepdaal te ontdekken. Puur genieten!

Yep, start(ed) to run, but never again stop to run!”

Marga is ook nog steeds overtuigd dat haar deelname een goede beslissing was en ze blikt hier graag met jullie op terug…

December 2021. Als ik Facebook open, springen de Brasserrunners mij in het oog. Mijn nieuwsgierigheid was snel gewekt. Na enkele dagen van twijfel, stuurde ik een bericht met al mijn vragen naar Kristof Breesch. Ik kreeg al snel een duidelijk en eerlijk antwoord terug. Pas de dag voor de start van het programma schreef ik me in met nog steeds heel wat vragen: Is het wel iets voor mij? Wat als ik niet kan volgen? Zal ik dat programma wel kunnen volhouden? En wat als ik eens niet kan?

Al gauw was ik gerustgesteld. Wat een toffe bende! Ik liep nooit alleen, de groep keerde regelmatig terug om mij weer op te pikken, na een vakantie kon ik gewoon weer mee lopen. Daar zorgden onze topcoaches, Ilse Vanden Berghe en Jo Massaer, wel voor. Bovendien was de samenhorigheid van de groep erg groot.

Ik werd enorm gemotiveerd om elke zondag en nog eens extra in de week te gaan lopen.
Ilse kon me heel goed aanmoedigen. Niet gewoon met de standaard zinnetjes die iedereen wel kent. Nee, wat ze zei was echt gemeend en recht uit het hart. Ze wou absoluut dat ik deze start to run tot een goed einde zou brengen. Jo weet het zelf niet, maar hij loopt nog elke week met mij mee. Zijn stem met al zijn tips blijft nu nog steeds in mijn hoofd spoken: “Hef die benen omhoog! Denk aan je armen! Het is bergaf, neem grote stappen!…” Zalig toch!? Ook wij, leden onder elkaar, wisten elkaar constant aan te moedigen. Er was een heel goede groepsdynamiek.

De Brasserrunners, de gezelligste sportclub, is zijn naam meer dan waardig. Af en toe is er al eens een goede reden voor een drink na het lopen. En het clubfeest is zeker de moeite om naartoe te gaan.

Het ultieme doel van de start to run was een pittig parcours van 5 km te lopen op de Brasserrun. Wat was ik trots op mezelf toen dit me lukte!

Alle twijfels waren weg. Het was een evidentie dat ik me in september zou inschrijven om wekelijks mee te lopen met de 5 km-groep. Gelukkig maar, want ook coach Christine Timmermans is een toppertje. Aan jullie om te komen ontdekken waarom!”

Ook Nele ging vorig jaar de uitdaging aan en ze deelt graag haar ervaring met jullie over hoe lopen in groep een positief effect heeft op motivatie en prestaties…

“Na een paar jaar, met wisselend succes, op mijn eentje te hebben gelopen viel mijn oog op de reclame van de BrasserRunners. Mijn interesse was gewekt en ik besloot om in te pikken in hun Start to BrasserRun programma dat al een tweetal weken bezig was.

Alleen lopen was voor mij altijd een gevecht, ik liep te snel en geraakte niet over de 5km. Maar de Brasserrunners hebben mij vleugels gegeven. Week na week ging ik met de starters op pad, ik leerde doseren en er kwam structuur in mijn lopen. Het gezelschap van de groep, was en is voor mij nog steeds, de grote meerwaarde, samen lopen is leuker en vooral samen konden we meer.

Ondertussen ben ik na het start to run programma doorgeschoven naar de groep van 7,5 km waar ik wekelijks loop onder leiding van coach Karin Janssens.”